
53.4% מהתלמידים דירגו את תחושתם ביחס לבית הספר כ"לא מאושר" או "לא מאושר בכלל", כאשר מבין תלמידי התיכון אשר מבלים את מרבית זמנם בבית הספר בלימודים, אחוז הלא מאושרים עומד על 60.4%. הסקר לא בדק את המניעים לחוסר האהדה לבית הספר, אולם בתשובות לשאלות במספר נושאים הקשורים למוערבות התלמידים בלימודים ניתן ללמוד על חלק מהמניעים. כך למשל 42% מהתלמידים מסרו שהם מעולם לא שאלו את המורה שאלה כלשהי ואילו 45.4% מהם ננזפו על כך ששאלו שאלות אשר חולקות על דעתו של המורה.
גם ההורים הביעו את אכזבתם ממערכת החינוך כאשר 70% מהנסקרים מסרו כי הם אינם מסכימים או אינם מסכימים בהחלט לאמירה כי "מערכת החינוך הקוריאנית מקדמת בצורה יעילה את ההון האנושי בחברה וזאת תוך שיקוף האינדיוידואליזם ותכונותיהן האישיות של התלמידים".
בקרב מחלקות כוח האדם בחברות השונות התמונה אף חמורה יותר כאשר 75% מהנשאלים מסרו כי מערכת החינוך הקוריאנית נכשלה בהכנת התלמידים לשוק העבודה ברמה הגלובלית העולמית. לדעתם (59.3%) שיטת הלימוד החדגונית בבתי הספר היא הגורם האשם בכך.
יחד עם זאת, לדעת 72% מההורים ו-78.5% מהחברות שנשאלו, לימודים במסגרת מערכת החינוך מעניקה כלים למוביליות חברתית במקרים בעיקר כאשר היא מאפשרת חשיפה והעצמה של כישרונות מיוחדים בקרב התלמידים.